JUD CASWELL – LIVE AT THE SEAGULL SHOP

Het muzikale speelveld van singer-songwriter Jud Caswell, die aan de Atlantische kust van de Amerikaanse staat Maine woont, situeert zich vooral in de wereld van de verhalende folkmuziek. De inspiratie voor zijn liedjes vindt hij voornamelijk in het mooie landschap van zijn dagelijkse omgeving. Pas in 2006 kwam hij met zijn liedjes op het voorplan door enkele prestigieuze prijzen te winnen voor zijn werk. In 2007 verscheen zijn eerste plaat “Blackberry Time” maar in plaats van door te zetten trok hij zich terug om zich met vrouw en kinderen helemaal toe te leggen op het prille familieleven.

Het schrijven van eigen liedjes heeft Jud Caswell in al die jaren echter niet opgegeven en dat heeft nu geresulteerd in een nieuwe plaat die “Live At The Seagull Shop” als titel kreeg en niet minder dan 16 tracks bevat, weliswaar aangevuld met een vijftal gesproken introducties van een nieuw nummer dat hij dus live en akoestisch brengt tijdens dit optreden.

De eerste song “Get Poor Slow” op deze plaat kan u op de eerste video horen en we hebben ook een live-uitvoering van het nummer “Watch The Fall” op video meegegeven. Tijdens dit live-optreden brengt hij ook de titeltrack uit zijn eerste album “Blackberry Time”. Maar alle andere nummers zijn nieuwe songs die Jud Caswell brengt met afwisselend een akoestische gitaar, een ‘clawhammer’-banjo, een citer en een ‘tin whistle’-fluit in de door hemzelf gespeelde begeleiding.

“Insurance Plan”, “Stocks”, “Black Is The Color”, “Pour Me A Guinness” en het nostalgische liedje “Dreams Of My Grandparents’ House” zijn onze favoriete tracks. De enige coversong die tijdens dat live-optreden op de playlist stond was “1952 Vincent Black Lightning”, een liedje van Richard Thompson uit diens album “Rumor And Sigh” van 1991. Het optreden wordt afgesloten met de Ierse traditional “The Parting Glass” die in de Ierse pubs vaak als laatste song voor het naar huis gaan wordt gespeeld.

Indien u tijdens het beluisteren van deze plaat gelijkenissen mocht vaststellen tussen het werk van Jud Caswell en iemand als folkzanger James Taylor, dan kunnen we u geruststellen dat u daarbij zeker niet de enige zal zijn. Tegen het einde van dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar zal er eindelijk een tweede studioalbum van Jud Caswell volgen. Wij zullen u daarover zeker op de hoogte blijven houden op deze pagina’s, maar voorlopig zullen we dus deze akoestische live-plaat als zoethoudertje moeten gebruiken.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby